Vår historia

Arvet från morfar

I verkstan finns häftet ”En milstolpe i vår historia 11/10 1948 – 11/10 1958” som berättar historien om AB Sten och Trä första 10 år. Morfar firma hade en för­kärlek att rita och projektera hus byggda i just sten och trä. Du har sett hans idé många gånger. Du vet de husen med  under­våning i sten och träfasad på över­våningen? Det var morfar som började bygga hus på det sättet.

 

Förutom att vi båda tycker om att jobba med sten och trä i kombination i våra projekt, är även fikat en central del i våra verksamheter. Morfars firma höll under första tiden sina konferenser på Mocca-Konditoriet på Nybrogatan och vi letar alltid efter den perfekta espresson och bra semlor (som för övrigt bör säljas året om).

 

 

En av företagets viktigaste maskiner

Framtida historia

 

Efter en sisådär strålande insats på högstadiet med ett avgångsbetyg på strax under 2,5  lades de akademiska planerna på hyllan en stund och Carl-Johan började jobba på skateboard­butiken Systemett. Förutom att vara en hejare på att sälja brädor visade sig en annan talang – att riva och bygga upp. All inredning i butiken byggdes av gänget som jobbade där med unge Carl-Johan i spetsen och resten är historia. Talangen ligger i blodet.

Nu sysslar Sten och trä i Axmar med total­entreprenad inom badrum, plats­byggd hem­inredning samt alla sorters VVS-­installationer. Vi jobbar både mot företag och privatpersoner och har ett bra gäng med killar runtomkring som vi samarbetar med på stora projekt.

Det finns mycket att berätta om Carl-Johan och den som berättar dem bäst är Carl-Johan själv. Helst gör han det med en schysst kopp fyrdubbel espresso i handen. De riktigt roliga historierna får du säkert höra om du bjuder på en semla eller två.